Bergschoenen


Bergschoenen, of ook wel wandelschoenen genoemd. Ze zijn er in vele soorten, waaronder natuurlijk de bekende merken Meindl, Lowa en Hanwag. Alle merken hebben hun eigen specifieke eigenschappen. Alleen hebben ze één ding gemeen, na verloop van tijd beginnen de zolen los te laten. Dit komt vaak omdat de tussenzool (demping) begint af te brokkelen en is vergaan. Dit probleem komt soms ook voor wanneer je de schoenen een tijd niet hebt gedragen en de tussenzool daardoor uitgedroogd is.

Nieuwe zolen (onderwerken)

 

Bij de Onderwerken Specialist hebben wij de perfecte oplossing voor dit probleem. Wij plaatsen een volledig origineel vibram onderwerk (tussenzool en loopzool in 1) onder je bergschoenen. Er wordt bij het plaatsen van deze onderwerken alleen lijm gebruikt waardoor de (eventuele) Gore-Tex behouden blijft. In sommige gevallen zijn de contouren van de oude zool nog wel (een beetje) zichtbaar, in dat geval zouden wij ook een stootrand (rubberen rand die om de schoen heen wordt gelijmd voor extra bescherming tegen water en het beschadigen van het leer) kunnen plaatsen.

 

Afgebrokkelde tussenzool (links)
tussenzool die vergaan is (rechts)


Nieuwe Vibram Foura onderwerken, inclusief stootrand.


Nieuwe Vibram Ushba onderwerken.


Stootrand die is uitgedroogd, te zien aan de vele haarscheurtjes.


Kies hier jouw nieuwe onderwerken ⇩

Er zijn eindeloos veel onderwerken maar wij hebben de meest geschikte onderwerken voor bergschoenen hier voor jou op een rijtje gezet. Kies je onderwerk, noteer op je reparatieformulier welk onderwerk jij graag zou willen, en wij doen de rest!
(Noteer bijv. Onderwerk Ushba)

 

* In sommige (uitzonderlijke) gevallen kan het zijn dat het onderwerk dat je gekozen hebt niet bij de schoenen past, dan nemen wij contact met je op voor de mogelijkheden.

 


Vibram onderwerk Foura

Stevige zool zonder kuip. Enorm geschikt voor bergschoenen met een stootrand. Ook de stootrand kan in combinatie met deze zool vervangen worden, dit hoeft echter niet altijd. Maat 37 t/m 47.


Vibram onderwerk Ushba

Deze stevige zool is volledig van rubber en daardoor enorm slijtvast. Deze zool heeft een hoge rand, daardoor zijn oude contouren weinig tot niet meer zichtbaar. Maat 37 t/m 47.


Vibram onderwerk Lite Wolf

Deze kuipzool heeft niet hele hoge randen waardoor oude contouren (soms) nog zichtbaar zijn. Deze zool is vaak een goede combinatie met een stootneus. Maat 36 t/m 48.


Vibram onderwerk Grivola

Deze zool is wat betreft de hoogte van de randen vergelijkbaar met de lite wolf zool. Deze zool is echter wel veel soepeler en volledig zwart van kleur. Maat 36 t/m 48.Extra opties